miercuri, 8 ianuarie 2014

Combaterea Plosnitelor de pat!

Tratamente de combatere insecte. Eliminarea plosnitelor de pat! Otrava plosnite! Insecticide plosnite de pat!
Pana inainte de prima jumatate a secolului trecut, plosnitele erau un pericol tot mai prezent pentru sanatatea populatiei. Din pacate, desi spre sfarsitul secolului al XX-lea, invaziile cu plosnite raman fenomene izolate, continua sa fie destul de preocupante pentru persoanele afectate.
Motivele se datoreaza usurintei cu care micile insecte pot ”calatori”. Ele pot fi transportate oriunde, o data cu bagajele, obiectele de imbracaminte sau cu piesele de mobilier. Asadar, in ciuda localizarilor razlete, oricine poate avea nevoie de o interventie de combatere insecte, in particular pentru eliminarea plosnitelor.
Inainte insa de eradicarea problemei, trebuie sa stim cum sa le recunoastem si cum sa ne ferim de ele. Iar daca totusi nu ne aflam scaparea, trebuie sa fim constienti de importanta unei firme specializate in actiunile de combatere insecte.
Cum sa recunoastem plosnitele?
Plosnitele pot fi recunoscute in functie de:
a. Aspect
Dimensiunile unui exemplar ”nou-nascut” nu le depasesc pe cele ale unei seminte de mac, in timp ce la maturitate sunt comparabile cu cele ale semintelor de mere. Aspectul semi-transparent este inconfundabil, spre deosebire de insecta adulta, al carei corp oval, semi-aplatizat isi preschimba culoarea in rosu-ruginiu.
b. Urmele lasate
Mai pot fi recunoscute dupa darele ce le marcheaza trecerea: urme de sange, excremente sau oua. Toate pot fi regasite printre cusaturile saltelelor sau a lenjeriilor de pat, printre fisurile peretilor sau in spatiile dintre pardoseala si pereti.
c. Impunsaturile pe piele
Cu toate ca unele persoane nu prezinta niciun fel de reactie la impunsatura de plosnite, altele pot sesiza manifestari similare celor provocate de tantari.
Efectele impunsaturilor de plosnite asupra sanatatii
In ciuda declansarii unor efecte destul de neplacute, cauzate de impunsaturi, plosnitele, din fericire, sunt excluse din categoria insectelor purtatoare de maladii. Prezenta lor insa, este resimtita de corpul uman in diferite moduri:
·         Iritatia si inrosirea zonelor afectate;
·         Pustule si mancarime localizata;
·         Insomnii cauzate de senzatia de prurit intens;
·         Stari de anxietate datorate prezentei insectelor parazitare.
Marea greseala practicata de persoanele atacate de plosnite, generata de panica generalizata, consta in utilizarea unor pesticide. Acestea rezulta a fi mult prea toxice pentru sanatate, daca sunt folosite excesiv. Din acest motiv este recomandat ca pentru combaterea insectelor, sa apelam la tratamentele profesionste.
Cum sa prevenim infestarea cu plosnite?
In general, combaterea insectelor ar putea sa nu fie eficienta de la prima interventie. Prin urmare, prevenirea infestarii este mereu de preferat:
·         Evitarea mobilarii locuintelor cu obiecte uzate, de provenienta indoielnica;
·         Controlarea mobilierului si a tapetelor achizitionate din magazinele la mana a doua;
·         Controlarea camerelor de hotel si evitarea intrarii in contact a valizelor si a obiectelor de imbracaminte, cu zonele eventual infestate;
·         In momentul suspectarii invaziei de plosnite, daca este posibil, suprafetele respective trebuie igienizate si izolate in saci de plastic.
Cum sa combatem invazia de plosnite?
Infestarea cu plosnite nu este o rusine, i se poate intampla oricui. Insa pentru eradicarea problemei este necesar sa solicitam asistenta unor specialisti calificati in astfel de interventii ”delicate”. Primul pas ce trebuie facut este contactarea unei firme de dezinsectie, deratizare si combatere insecte.

CompaniaDDD, printre serviciile oferite, pune la dispozitia persoanelor ”invadate” de orice tip de gandaci, furnici, capuse, tantari, paianjeni, etc., si serviciul de combatere insecte. Daca primul pas il reprezinta contactarea unei firme, urmatorul il constituie solicitarea interventiilor DDD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu